Actueel
Arcona Capital Nederland N.V.
Contact
Direct naar:
Arcona Property Fund N.V.
MEI-Middle Europe Opportunity Fund N.V.    i.l.
Middle Europe Opportunity Fund II N.V.
Middle Europe Opportunity Fund III N.V.
 
 
Cookies
Disclaimer
Sitemap
Privacy
Nieuwsarchief

Arcona Property Fund verkoopt voor EUR 12 miljoen aan vastgoed

Arcona Property Fund N.V. (het Fonds) – een beursgenoteerd fonds dat investeert in commercieel vastgoed in Centraal-Europa – heeft met een regionaal investeringsfonds overeenkomsten getekend voor de verkoop van het kantoorgebouw Záhradnícka in Bratislava en het Karlin kantoorgebouw in Praag. De totale verkoopprijs bedraagt circa EUR 10,3 miljoen. Daarnaast heeft het Fonds een verkoopovereenkomst getekend voor het resterende Bulgaarse vastgoed voor EUR 1,59 miljoen. Naar verwachting zullen de transacties in het derde kwartaal zijn afgerond.

 

Het Záhradnícka kantoorgebouw bestaat uit zes verdiepingen en twee ondergrondse niveaus, met een verhuurbaar oppervlakte van 3.755 m². Het gebouw, gelegen nabij het zakencentrum van Bratislava, heeft een bezettingsgraad van 58%. De verkoopprijs is gelijk aan de taxatiewaarde van EUR 3,8 miljoen.

 

Het Karlin kantoorgebouw in het district Praag 8 bestaat uit twee aaneengeschakelde gebouwen van elk vier verdiepingen. Het totale verhuurbare oppervlak bedraagt 4.245 m² en het gebouw heeft een bezettingsgraad van 92%. De verkoopprijs van circa EUR 6,5 miljoen ligt 5% boven de taxatiewaarde van EUR 6,19 miljoen.

 

Verder is overeenstemming bereikt over de verkoop van het resterende deel van Boyana Residence in Sofia, Bulgarije, aan een lokale investeerder. De verkoopprijs bedraagt EUR 1,59 miljoen.

 

Reserve Bookbuilding Programma

Na afronding van de verkopen, zal een deel van de netto-opbrengst worden gebruikt voor het aangekondigde reverse bookbuilding-programma. Zodra de gelden beschikbaar zijn, zal het Fonds de details van het programma in een persbericht met de markt delen. Het programma wordt in hoofdlijnen toegelicht op de Algemene Vergadering van Aandeelhouders op 26 juni 2024.

 

Daarnaast zal de directie de komende maanden verder gaan met de verkoop van vastgoed in o.a. Polen en de voorwaarden creëren om andere substantiële vastgoedobjecten aan de markt aan te bieden.


« Terug

 

Arcona Property Fund N.V.
  € 10,91 31-03-2024 
MEI-Middle Europe Opportunity Fund N.V. i.l.
  € 0,08 31-12-2023 
Middle Europe Opportunity Fund II N.V.
  € 0,53 31-12-2023 
Middle Europe Opportunity Fund III N.V.
  € 9,96 31-12-2023 
De Entree 55 • NL-1101 BH Amsterdam • T: +31(0)20 82 04 720 • E: info@arconacapital.com