Actueel
Arcona Capital Nederland N.V.
Contact
Direct naar:
Arcona Property Fund N.V.
MEI-Middle Europe Opportunity Fund N.V.    i.l.
Middle Europe Opportunity Fund II N.V.
Middle Europe Opportunity Fund III N.V.
 
 
Cookies
Disclaimer
Sitemap
Privacy
Nieuwsarchief

Arcona Property Fund N.V. geeft trading update

Arcona Property Fund N.V. – een beursgenoteerd fonds dat belegt in commercieel vastgoed in Centraal Europa – geeft tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders vandaag in Amsterdam een update van actuele ontwikkelingen in het fonds.

Verkoop activa
Arcona Property Fund N.V. heeft meerdere biedingen ontvangen op het kantoorgebouw VUP in Brno. Er zijn biedingen van meer dan CZK 100 miljoen (EUR 4,0 miljoen) ontvangen, 28% boven de taxatiewaarde eind 2021 (CZK 78,3 miljoen). De directie verwacht de komende weken definitief overeenstemming te bereiken met één van de geïnteresseerde partijen. De timing van de verkoop is afhankelijk van de huidige ontwikkelingen bij de financierende bank Sberbank CZ.

Voor het project Boyana Residence (Bulgarije) heeft Arcona Property Fund N.V. overeenstemming bereikt met lokale ontwikkelaars voor de verkoop van diverse plots. De opbrengst hiervan zal ruim voldoende zijn om de lening van Alpha Bank van circa EUR 2,6 miljoen volledig af te lossen. Het resterende gedeelte van de verkoopopbrengst wordt gebruikt om de bestaande appartementen te renoveren waarna deze verkocht zullen worden.

Het kantoorgebouw Záhradnicka in Bratislava, met een taxatiewaarde van circa EUR 4,0 miljoen, is in de verkoop gezet. Biedingen worden in het begin van het derde kwartaal verwacht.

In de tweede helft van 2022 focust Arcona Property Fund N.V. zich op de afronding van deze verkopen. De opbrengsten worden, na terugbetaling van de bankleningen, gebruikt voor het opstarten van het aandeleninkoopprogramma.

Financiering van Sberbank CZ
Sberbank CZ heeft een financiering van circa CZK 210 miljoen (EUR 8,45 miljoen) verstrekt aan Arcona Capital RE Bohemia s.r.o. (100% dochter van Arcona Property Fund N.V.). Op 30 april heeft de Tsjechische National Bank de bankvergunning van Sberbank CZ ingetrokken en een curator benoemd. Arcona Property Fund N.V. verwacht dat de leningportefeuille van Sberbank CZ aan een andere bank zal worden verkocht. Herfinanciering van deze lening is alleen mogelijk tegen substantieel hogere rentelasten. Het continueren van de huidige banklening heeft daarom de voorkeur.

Verhuur Polen
In Polen heeft Arcona Property Fund N.V. voor de supermarkt Inowroclaw II een nieuwe zevenjarige huurovereenkomst voor 1.430 m2 gesloten met Carrefour. De winkel wordt begin augustus 2022 geopend en Carrefour vervangt hiermee de huidige huurder SPAR tegen betere huurvoorwaarden.

Aankoop vastgoed SPDI
Op 15 juni heeft Arcona Property Fund N.V. de aankoop van de twee kantoorgebouwen in Boekarest van Secure Property Development & Investments Plc (SPDI) afgerond. Arcona Property Fund N.V. heeft nog een verplichting aan SPDI om twee percelen in Oekraïne, met een taxatiewaarde van EUR 1,83 miljoen, over te nemen. Door de oorlogssituatie in Oekraïne is deze acquisitie nog niet afgerond. De koopovereenkomst met SPDI heeft specifieke condities die de positie van Arcona Property Fund N.V. beschermen.


« Terug

 

Arcona Property Fund N.V.
  € 10,91 31-03-2024 
MEI-Middle Europe Opportunity Fund N.V. i.l.
  € 0,08 31-12-2023 
Middle Europe Opportunity Fund II N.V.
  € 0,53 31-12-2023 
Middle Europe Opportunity Fund III N.V.
  € 9,96 31-12-2023 
De Entree 55 • NL-1101 BH Amsterdam • T: +31(0)20 82 04 720 • E: info@arconacapital.com